Computersplace je odlican forum na kojem mozete saznati sve sta Vas zanima iz oblasti racunarske i gaming technologije,takodje forum computersplace Vam moze pomoci pri problemima sa racunarima.Posjetite nas,registrujte se i ostanite aktivni na forumu!
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in

Share
 

 Naocale za igranje

Go down 
AuthorMessage
Jacky
Super Administrator
Super Administrator
Jacky

Posts : 88
Join date : 2009-01-18
Age : 25
Location : Banja Luka

Naocale za igranje Empty
PostSubject: Naocale za igranje   Naocale za igranje Icon_minitimeSun Jan 25, 2009 9:01 pm

Kompanija nVidia je na tržište izbacila novi proizvod koji igre sa 2D displeja pokazuje u pravom 3D okruženju.

GeForce 3D Vision jeste ime stereoskopskih bežičnih naočara koje naizmeničnim zatamnjenjem desnog i levog oka prave efekat da objekti “izlaze” iz monitora. Naravno, ovakve naočare nisu novost, pa će se stariji igrači setiti nVidijih TNT2 kartica koje su dolazile sa Elsa 3D Revelator naočarima koje su takođe pravile 3D efekat.

Igre sa ovim naočarima izgledaju fantastično. Na novu dozu realizma moraćete se navići jer je ovakvo igranje potpuno drugačiji osećaj. Nisu potrebne bilo kakve intervencija na igrama da bi radile sa ovim naočarima pa su praktično sve igre podržane. Jedino što treba da uradite jeste da instalirate GeForce 3D Vision softver i da podestite ForceWare drajvere na stereoscopic 3D.

Za korišćenje ovih naočara biće vam potreban TFT monitor koji osvežava sliku u 120 Hz a takvi su vrlo retki. Obični TFT ekrani osvežavaju sliku na 60 Hz ali se zato možete poslužiti i nekim klasičnim CRT monitorom, ukoliko ga već niste bacili.

GeForce 3D Vision je prilično zahtevan pa će vam pored obavezne Viste, jakog procesora biti potrebna i neka od sledećih grafičkih kartica: GeForce GTX 295, GeForce GTX 285, GeForce GTX 280, GeForce GTX 260, GeForce 9800 GX2, GeForce 9800 GTX+, GeForce 9800 GTX, GeForce 9800 GT, GeForce 9600 GT, GeForce 8800 Ultra, GeForce 8800 GTX, GeForce 8800 GTS i GeForce 8800 GT.

Cena GeForce 3D Vision biće 200 dolara i moći će da se kupe već krajem ovog meseca. Na zvaničnom sajtu možete pogledati detalje o ovom proizvodu kao i listu podržanih igara.

_________________
Posjetite nas forum: http://computersplace.forumotion.net/forum.htm registrujte se i ostanite aktivni na nasem forumu.
Back to top Go down
View user profile http://computersplace.forumotion.net
 
Naocale za igranje
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
computersplace :: Racunarski hardware i sistemski software :: Periferne racunarske komponente-
Jump to: